Kameran takana

Olen sivutoimena / harrastuspohjalta toimiva valokuvaaja. Itse oppien ja kuvausten saloihin tutustumalla etsinyt omaa suuntaa.  Jokunen vuosi on jo kameran takana vierähtänyt ja aika alkuvaiheessa mielenkiintoni kääntyi ihmisten kuvaamiseen. 

Kun sain ensimmäisen kameran, kuvailin pääosin luontoa ja esineitä. Tutustuin kuvaamisen saloihin ja opiskelin kameran käyttöä. Varovaisin askelin, päätin eräänä päivänä kuvata ystävääni joka mielenkiinnosta lähti avukseni.

Tämä ei ollut mikään mailman paras suoritus, mutta kipinä syttyi ja siitä lähtien mielenkiintoni siirtyi ihmisiin. 

Alkuvaiheessa harjoittelin läheisten kanssa ja pian suunta alkoikin löytymään ja mielenkiintoni vahvistui. Siitä alkoi mallien etsiminen ja alkuun se olikin hieman kankeaa. Alkuun kuvauksia oli vain muutama silloin tällöin. Homma pikku hiljaan vakavoitui ja alkoi aikaa kulumaan harrastuksen parissa aina enemmän ja enemmän. Kalustoa tuli päivitettyä ja laajennettua vuosi vuodelta.

Tänä päivänä suurin osa vapaa-ajasta menee kuvatessa ihmisten kanssa. 

Vuosien varrella olen saanut kunnian päästä työskentelemään ja tutustumaan monien mukavien ihmisten kanssa. Ilo ja kunnia on myös se, että olen saanut malleja ympäri  Suomea. Unohtamatta eri sukupolven edustajia ja eri ikäryhmiä. Vuosien aikana olen löytänyt kuviani netin ihmeellisestä maailmasta sekä myös lehdistä. Ja mielestäni mahtavaa on myös se, että muutama ensikertalainen on löytänyt itsestään sisäisen mallin ja päätynyt mallitoimistojen listoille. 

Jessica K

Sisustusartesaani / Tampere

"Pähkinänkuoressa vaivatonta ja etenkin rentoa yhteistyötä. Kuvauksista ja aikatauluista sopiminen helppoa ja tarvittaessa joustavaa. Innostuu helposti uusista ideoista, heittelee aika vapaasti ajatuksia ilmaan ja kehittelee niitä eteenpäin. Työn jäljessä jatkuvaa kehitystä, ei koskaan ole luovuttanut huonoa settiä."

Pirita P

Vartija / Helsinki

"Olemme tehneet Tonin kanssa yhteistyökuvauksia jo monen vuoden ajan. Ensimmäinen kerta toki jännitti, mutta Toni sai jännityksen katoamaan erittäin nopeasti ja kameran edessä on siitä lähtien ollut luontevaa poseerata. Olemme kuvanneet niin peruspotretteja, kuin kauniita nudekuviakin. Kuvaajana Toni on ammattitaitoinen, luova ja kannustava. Suosittelen häntä lämpimästi"

Sanna R

Rap-artisti / Oulu

"Loistavan kuvaustaidon lisäksi hän ohjaa mallia ammattitaitoisesti ja omaa nerokkaita näkemyksiä ja ideoita. Yhteistyö on vaivatonta."

Laura R

Malli / Vantaa

"Kehittynyt vuosien varrella paljon, kyllä jatkossakin aion pyytää Mannista kuvaamaan kun tarve vaatii. Mukava heppu kaikin puolin, lopputulos miellyttänyt aina"